بررسی سمینار، همایش، کنفرانس و کارگاه
بسیاری از ما وقتی مقابل عناوینی چون همایش، سمینار، ورکشاپ و … قرار میگیریم، معنی آنها را دقیقا نمیدانیم. در این مقاله قصد داریم آن ها را تعریف و اهداف هریک را شرح دهیم.
سمینار به نوع خاصی از رویدادها گفته میشود که در آن یک یا چند نفر سخنران و ارائهدهندهی اصلی وجود دارند و درمورد یک موضوع خاص صحبت میکنند. معمولا در سمینارهای موفق، سایر شرکتکنندگان نیز در بحث اصلی مشارکت میکنند.گاهی اوقات این مشارکت صرفا به پرسش و پاسخ میان شرکتکنندگان و سخنرانان محدود میشود.
هر سمینار میتواند یک یا چند هدف عمده داشته باشد. مثلا در یک سمینار با هدف تحصیلی، حاضرین به بحث و تبادل نظر درمورد یک مسئلهی آکادمیک میپردازند تا بتوانند اطلاعات بیشتر و البته عمیقتری درمورد آن به دست بیاورند و به نتایج جدیدی برسند. در سیمنارهای آموزشی هم مشابه همین اتفاق رخ میدهد. مثلا یک عده دور هم جمع میشوند تا درمورد یک موضوع خاص مثلا سرمایهگذاری در بورس بیشتر بدانند. برخی از سمینارها در کنار اهداف آموزشی، اهداف انگیزشی هم دارند. یعنی میخواهند به شرکتکنندگان انگیزهی انجام یک کار خاص را بدهند. مثلا یک سمینار در حوزهی کارآفرینی هدف خود را اینگونه تعریف میکند: تشویق افراد به شروع کسبوکارهای کوچک و جدید.

رویدادی که جنبه تخصصی دارد و معمولا مهمان ها هم، سطح بالاتر هستند. همایشی مشارکتجویانه که برای بحث، حقیقتیابی، حل مشکل و مشاوره تشکیل میشود. در مقایسه با کنگره،معمولاً در مقیاسی کوچکتر اما از ویژگی بالاتری برخوردار است و در نتیجه تبادل اطلاعات راحتتر انجام میشود.

کنفرانس یعنی مجلسی که تشکیل می شود برای آنکه کسی مطالب علمی را برای دیگران بیان کند . معنی دیگر آن اجتماع و انجمنی از عده معدودی برای بحث در مسایل سیاسی ،اجتماعی و فنی می باشد. کنفرانس کوچکتر از کنگره است. ضمنا” به اجتماع گروهی از متخصصان فن برای شور و بحث در باب مسائل فنی و یا اجتماع جمعی از سیاستمداران ، روسای دولتها ،وزیران به منظور حل یک مسائله سیاسی داخلی و بین المللی کنفرانس نیز اطلاق می شود.

نوعی سمینار با تمرکز و تاکید بر بحث آزاد، تبادل ایدهها، نمایش روشهای بکارگیری عملی مهارتها و اصول است. همچنین به گردهمآیی چندین نفر برای بحث عمیق و شدید درباره موضوعی خاص نیز اطلاق میشود.
